1 Temmuz 2012 Onur Yürüyüşü

Susma haykır, eşcinseller vardır. Susma haykır, lezbiyenler vardır. Eşcinseller susmayacaklar, susmayacaklar,susmayacaklar. Ayşe Fatma...

Susma haykır, eşcinseller vardır.
Susma haykır, lezbiyenler vardır.
Eşcinseller susmayacaklar, susmayacaklar,susmayacaklar.
Ayşe Fatmayı, Ahmet Mehmedi; Birbirlerini sevebilmeli.
Geçen seneki Onur Yürüyüşü'nden sloganlar bunlar. Sadece bazıları.

Konumuz eşcinsellikse devlet ne yapar eder o kapıyı kapatır. Bu her hükümet döneminde böyleydi, yine öyle kalacak. Ama ben ileride bize de çeşitli haklar verileceğine inanıyorum. Yalnızca biraz daha zamana ihtiyaç var.

İhtiyacımız olan bu zaman diliminde ise senin de yardımına ihtiyacımız var. Homoseksüel ya da heteroseksüel olman önemli değil. İnsan olman yeterli. Ermeni, Arap, Yahudi, Kürt, Türk olman da önemli değil. Dedim ya insan olman yeterli bizim için.

Yeterki gel ve bize destek ol. Çünkü bizim özgür olmamız seni de özgür kılacak. Bunu asla unutma.

Sen de gel!

Sence de çok renkli çok güzel değil mi? İnsanlar ne kadar mutlu? Umutlu?

Onur Haftası
1969 yılındaki Stonewall ayaklanmaları'ndan sonra düzenli olarak Haziran ayının son haftası olarak kutlanır. Bu haftada eşcinsellik konusu temel alınarak bir çok organizasyon düzenlenir.

Onur Yürüyüşü de bunlardan biri. 2005 yılından beri düzenli olarak Onur Haftasının son günü Taksim Meydanı'ndan Galata'ya doğru çeşitli sloganlar ve şarkılar eşliğinde yürünür.

Geçtiğimiz sene katıldığım yürüyüşü bu sene de kaçırmamayı düşünüyorum. Bu arada Facebook etkinlik adresi:  https://www.facebook.com/events/333966976652121/

Orada olacak arkadaşlarla görüşmek üzere. Hepinizi kucak dolusu öpüyorum.

Benzer Yazılar

0 bıdı bıdı var.