2. Blogger Buluşması Ödülleri

Yaklaşık 10 gün önce şuradan duyrulan buluşma nihayet gerçekleşti. Şimdi sırada 14 farklı dalda yarışan adayların ödülleri var. Benim ...


Yaklaşık 10 gün önce şuradan duyrulan buluşma nihayet gerçekleşti. Şimdi sırada 14 farklı dalda yarışan adayların ödülleri var.

Benim için 1. bazıları için 2. olan Blogger Buluşması Ödülleri'nin sahiplerini bulduğu Kaldırım TV'den cansız yayınlanan töreni aşağıdan okuyabilirsiniz.


2. Blogger Buluşması Ödülleri'nin tek kişilik dev jurisi Kaldırım'ın hazırladığı VTR'nin ardından hangi kategoride ödüllerin verileceği açıklanıyor.

Gecenin hareketlisi
Gecenin sessizi
Gecenin dedikodu kazanı
Gecenin çenebazı
Gecenin atarlısı
Gecenin nicki bol bol sorulanı
Gecenin damadı
Gecenin babası
Gecenin çiçek açmışı
Gecenin terlisi
Gecenin canı sıkıldıkça sektör değişeni
Gecenin yorgunu
Gecenin bıyıklı güzeli
Gecenin orospusu

Ödül kategorilerini açıkladıktan sonra açılışların unutulmaz ismi, geyler geyi Neil Patrick Harris anonsu geliyor hemen:

And now, the moment all you waiting for...


Broadway ile Blogger Buluşması arasındaki benzerliği hala anlamamış olan juri üyesi Kaldırım'ın şaşkınlığı dikkat çekiyor. Heyecanın içine etmemek adına bir an önce ödüllerin dağıtılacağını belirten Kaldırım'ın ufacık bir el hareketiyle ışıklar sönüyor ve ilk kategorideki ödül verilmeye başlanıyor.

Gecenin Hareketlisi
Gerek gelir gelmez masayı gördüğü halde yanlış yöne doğru yürümesi gerekse gece boyunca sağa sola zıplaması, kısmen masayı devirmesiyle tüm bakışları üzerinde toplamayı başaran Enstitü'ye layık görülüyor bu ödül. Arkadaşları tarafından film ve kitap kültürü konusunda tam not alan Enstitü geceye göz kamaştırıcı kırmızı pantolonuyla katılıyor. Sıcacık havada elinde getirdiği kocaman şeffaf şemsiyeye de bir türlü anlam veremediğimiz Enstitü'nün Amazon Ormanları'nda yaşadığını düşünüyoruz.

Gecenin Sessizi
Gece boyu utangaç tavırlarıyla dikkat çeken, üstüne üstük juriyle alay eden The Reader filmini izlememiş olmama rağmen kendisine bu ismi layık gördüğüm bir blog okuyucusu alıyor bu ödülü de. Adını versek mi vermesek mi derken back stage'de herkesin ona Burak diye seslenmesiyle "amaaan siktiret herkes duymuş zaten adını" diye düşünen juri onu "Congrats Burak, bu ödül senin" diyerek sahneye çağırıyor. Yarı İngilizce yarı Türkçe konuşarak kafa karışıklığına sebep olan sunucuya da bir anlam veremeyen juri üyesi sunucunun kendisi olduğunu farkedince olduğu gibi pusup kalıyor. Mikrofonu eline alır almaz "ÖSS sistemi değişmeli artık" diyerek tüm liseli arkadaşlarına destek olan Burak juriye de laf sokmayı ihmal etmiyor. "Aynı Atilla Taş'sın heee."

Gecenin Dedikodu Kazanı
Acaba bu bununla sevişiyor mudur, sakallı olan mı aktif yoksa diğeri mi gibi sözlerle alttan alttan dedikodu açmaya çalışan Patrick'e gidiyor bu ödül. I'm in the bed adlı bloguyla orospuluğuna orospuluk katan Patrick aynı zamanda gecenin orospusu kategorisinde de aday. Gece boyu sıkıldıkça Grindr'a girip sabaha başka yatakta uyanmak isteyişiyle dikkat çeken Patrick mikrofonu eline alır olmaz. "Are you seks?" diye bağırarak tüm salonu inletiyor. Lensli saçlarıyla dikkat çeken Patrick sahneden inerken sorun yaşasa da en sevdiği arkadaşlarından Sarı'nın yardımıyla kolaylıkla atlatıyor bu badireyi de. Organizasyona yaptığı katkıları da es geçemeyeceğimiz Patrick ayakta alkışlanarak yerine geçmesi sağlanıyor.

Gecenin Çenebazı
Geceye bomba gibi düşen hikayeleriyle renk katan Lubunik'e gidiyor bu ödül de. Bu onun ilk oscar alışı. Alışı kuvvetli diye duyunca güzel güzel verelim dedik. Film konusunda salondaki herkesi 18 ile çarpıp, 180 ile toplayacağını iddaa eden Lubunik hangi grupla seks yapacağına tam olarak karar veremediği için geceyi kolisiz geçirmiş olabilir diye düşünüyoruz. Kendisiyle ilgili ulaştığımız bilgilerden biri de lezbiyenleri çok sevdiği. Yer yer lezbiyen barlarda takılıp düşürdüğü kızların kafasından aşağı bira dökmek hobisiyimiş. Öyle duyduk. Dedikodu konusunda da üstüne olmadığını ifade etmekten çekinmeyince 1 numaralı dedikodu malzemelerinin ondan çıkacağını ümit ediyoruz. Haberiniz olsun yani.

Gecenin Atarlısı
Aldırmadan 13 erkeğin arasına girerek hem gecenin cesuru hem de atarlısı ödülüne layık görülen isim Pistis oldu. Blogunda yazdığı seks hikayelerini gece boyunca dilinden düşürmeyen dışarda adete bir hanım kız gibi davranan Pistis orospuluk konusunda da iddaalı olduğunu dile getirdi. Sevecenliği ve iyi alış kuvvetiyle dikkatleri kendisine toplamayı başaran kızımız gecenin sonunda jurinin dudağına bıraktığı öpücükle diğerleri tarafından "acaba hile mi karıştı lan bu törene de?!?!" şeklinde düşünülmesini sağlasa da atarlı davranışlarıyla herkesi püskürtmeyi başarıyor. Organizasyon tarafında yaptığı atarlı tutumuyla göz bebeği konumuna gelen Pistis mikrofonu eline alır almaz "Bu gece 13 kişi tarafından sikilsem bu kadar mutlu olmazdım." diyerek sevincini dile getiriyor. Biz de daha fazla seksten bahsetmesin yoksa sabaha kadar konuşur bu kız diyerek sahneden indirmek zorunda kalıyoruz.

Gecenin Nicki Bol Bol Sorulanı
Kategori ismi belirlenirken juriyi oldukça sıkıntıya sokan bu ödülü de homorexia alıyor. Tören öncesi juriyle yaptığı özel sohbet sırasında uykusuz olduğunu dile getirmesi ve ters ters bakışlarıyla dikkat çekse de gecenin sonuna doğru sıcacık davranışlarıyla her an juriyi götürmeye yönelik davranışlar sergiliyor. Aslında tek derdim tanışmak dese de koli derdinde olduğunu anladığımız sakallı arkadaşımız gece boyunca sorulan "senin nickin niye böyle?" sorularıyla zıvanadan çıkmış durumda. Ciddi ciddi açıklama gereği hissetmesine rağmen derdini anlatamayan homorexia sahneye çıkar çıkmaz mikrofonu eline alıyor. Tam oral yapacakken karşısındaki 13 çift gözü görür görmez öhööm pardon diyerek konuşmaya giriyor. "What can I do sometimes? It's nickname, that's nickname." diyerek sahneden koşarak iniyor. Tören sonrası juriyi köşeyi sıkıştırarak ağzından laf almaya çalışan zaman zaman da ters tavırlarıyla dikkat çeken homorexia geceyi kazasız belasız atlatıyor.

Gecenin Damadı
Kaşındaki piercingi ile ilgili "böyle damat mı olur lan?" yorumu yaptırtan Haplo'ya gidiyor bu ödül. Daha önce juri tarafından henüz görülmemiş olmasına rağmen juri içsesinin ve arkadaşlarının yaptığı yorumlar dikkate alınarak zayıfladığı konusunda hemfikre varılan Haplo gece boyunca ciddi ve kararlı duruşuyla dikkatleri kendine çekiyor. Okuduğu bölüm gereği arkadaşlarıyla sık sık method çalışması gerektiğini sonradan juriye vurgulayarak "ben çalışkan adamım" imajı çizen Haplo tören sonrası arkadaşlarının nikahına gidecekmiş gibi duruyor. Mikrofona söylemek istediğin bir şey var mı sorusuna olma mı, var tabii diyerek başlıyor sözlerine. "It's just me, I'm Haplo. Haplo is meaning being alone." diyerek gece boyu merak edilen soruya da yanıt veriyor. Alkışlarla sahneden inerken juriyi güzelce kucaklayan Haplo değdirmeden de edemiyor.

Gecenin Babası
Back Stage tarafından genellikle men at play modunda gezdiği konusunda dedikodulara malzeme olan Kazulet alıyor bu ödülü de. Film ve kitap konusunda Enstitü ve Lubunik'ten geri kalmayarak ağırlığını koyan Kazu gece boyunca objektiflere Lubunik ile samimi pozlar veriyor. Tören alanına Haplo ile birlikte gelerek kendini korumaya alan babalar babası tören için kat ettiği yolu söyleyince dudak uçuklatıyor. Sahneye çıkar çıkmaz "I wanna thank my fans" diye bağırarak ortalığı ayağa kaldırsa da çabucak yatışıyor. Tören sonrası hemen takım elbisesini giydiğini düşündüğümüz Kazu siyahlar içinde yavaşça uzaklaşıyor.

Gecenin Çiçek Açmışı
Nerd gözlükleri ve Pistis'in eski bir arkadaşa benzetmesiyle ilk başta utangaç tavırlarıyla dikkat çeken sonrasında jurinin gözünden kaçmayan kahkahaların sahibi Yalnız Vida alıyor bu ödülü. Juriye ara ara uzaktan gülümsemesiyle "iyi en azından yüzünü görebildik" fakir tesellisine neden olan Yalnız Vida'nın sesini duyanların sayısı 5'i geçmiyor. Yine de giderken herkesle tokalaşmayı ihmal etmeyen Vida'nın törenden mutlu ayrılışı juriyi ve back stage ekibini rahatlatıyor.

Gecenin Terlisi 
Hayatta gelemem ben eğitimim var diyerek astsolist edasıyla en son gelmeyi amaç edinen Yayık Ayranı'na gidiyor bu ödül. Ara ara juriyi sıkıştırıp ondan taktik almayı ihmal etmeyen Ayran gecenin en hızlı hazırlananı da sayılabilir aynı zamanda. İşi sonrası eve gidip duş alıp sonrasında da törene yetişmeye çalışarak törene verdiği değeri bir kez daha gösteriyor. Herkesin ortasında jurinin adını zikretmesiyle gecenin olayı olmaya aday davranışı juri tarafından güzelce örtbas ediliyor. Sadece örtbas edilse neyse -juri bu altta kalır mı?- hemen aynı şekilde tepkisini gösteriyor, hem de defalarca. Gecenin sonunda mutlu bakışlarla ayrılan Ayran jurinin arkadaşlarıyla ilgili sorular sormayı da ihmal etmiyor.

Gecenin Canı Sıkıldıkça Sektör Değişeni 
Henüz kaç sektör değiştirdiği kesin olarak saptanmamış Umayin'a gidiyor bu ödül de. Kategoriyi belirlerken oldukça zorlanan juri onun son sektörünü beğendiğini, hatta aynı sektörde olduğunu dile getirmekten çekinmiyor. Kendisi törene gelirken giydiği pembe kazağıyla dikkatleri üstüne çekmeyi başarıyor. Aynı zamanda bir çok arkadaşla kültür sanat sohbetlerinden de geri kalmayan Umayin gece sonunda mutlu ayrılıyor. Sevgilisi hakkında açıklama yapmaktan kaçınan Umayin'a tüm arkadaşları son sektöründe başarılı olmasını temenni ediyor.

Gecenin Yorgunu
Gece boyu "abi neyin yorgunluğu bu daha yeni mi seviştin?" sorularına maruz kalan icinizdekigay'e gidiyor ödül. Sırf tören için bilmem kaç saatlik yoldan gelmesi, sabahın köründen beri ayakta kalması ve psikolojik olarak çok da iyi bir durumda olmaması sebebiyle bu ödüle layık görüldü. Juri özel ödülünü de almaktan çekinmeyen İcinizdekigay'in sahneye çıkar çıkmaz şu sözleri söylediğine tanık oluyoruz. "Aslında dişlerim çok güzel değil, sadece beyazlar." Niye bunları söylediğine bir türlü anlam veremediğimiz icinizdekigay için yorgunluktandır heralde yorumu geliyor dört bir yandan.

Gecenin Bıyıklı Güzeli
Bıyık ve güzel kelimelerini aynı cümlede kullanarak nasıl bir işe bulaştığını anlamayan juri üyesi şaşkınlığı birazcık gizlemeye çalışsa da hemen anons ediyor. "And the oscar goes to ABBO." Nickinin kısaltılmış haliyle ünlü İsveçli grup ABBA'yı andıran blogger, bıyıkları ve sakallarıyla gece boyunca herkesin gözdesi oluyor. Jurinin de kucağında oturmaktan çekinmeyen ABBO gece koli kesmeye giderken arkadaşlarına sarılmayı ihmal etmiyor. Haplo gibi o da juriye değdirmekten çekinmese de gecenin sonunda koli kesemediğini öğrencince back stage ekibi tarafından 3 günlük yas ilan ediliyor. Sahneye çıkar çıkmaz mikrofonu ağzına alarak ne dediğini de doğru düzgün anlamadığımız ama juri tarafından "I'm just hanging out." şeklinde onaylanmış sözü dikkat çekiyor.

Ve son kategori anonsu gelmeden hemen önce juri bir anda masasından zıplayarak "Hazır ABBA'yı anmışken bir şarkısını dinlesek ya?" diyerek herkesi coşturmaya ve son ödül için birazcık olsun heyecanlandırmaya çalışıyor. Herkes sahneye, oturmaya mı geldik sözleriyle tüm bloggerları sahneye toplayan juri ABBA'dan Dancing Queen şarkısını çalarak geceye neşe katmaya çalışıyor.




Ve son anons geliyor:

Gecenin Orospusu
Gerek diğer blog yazarları gerekse libidosuyla gece boyunca dikkatleri üzerine çekmiş olan bloggera gidiyor ödül, yani Kaldırım'a. Gece boyunca herkesle bir şekilde konuşmaya çalışan, o kadar buluştuk ettik bari bir işe yarasın da farklı farklı insanlar tanıyayım diyen Kaldırım, gece boyunca olaylı seksiyle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Juri tarafından mikrofon uzatıldığında tam oral yapacakken meraklı bakışları farkederek "I wanna thank my fans, my family and of course my new gay friends" diyerek niye İngilizce giriş yaptığını anlamadığımız sözlerini Türkçe devam ettiriyor: "Aslında her şey çok güzeldi, özellikle Patrick'e organizasyon için, sonra da icinizdekigay'e o kadar yol teptiği için teşekkürlerimi sunuyorum. Her şey beklediğimden güzel geçti, sizleri tanımak bir harikaydı. Teşekkürler."

Gecenin orospusu kategorisinde ödülü kaldıran bloggerın açıklanmasının hemen ardından bir takım davetlilerin salonu terk etmesi üzerine mikrofona koşmaya çalışan bloggerları gören tek kişlik dev juri üyesi büyük bir hışımla mikrofonu eline alarak tüm kazananları tekrar tebrik ediyor ve bir sonraki buluşmada görüşmek üzere diyerek geceyi noktalıyor.


Blogger Akademi Adına
Kaldırım.

Benzer Yazılar

37 bıdı bıdı var.

  1. en güzel blooger buluşması yazısı olmuş harikaaa ödül alsaydım böyle birşey olurdu kesin:D:D:D:D:D beklediğime deymiş

    DAHA ÇOK ÇALIŞIP GECENİN OROSPUSU ÖDÜLÜNÜ ALACAĞIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir övgüyü senden duymak beni çok mutlu etti, teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Ahaha bekledigimize degmis valla :D
    Yalniz nicki bol bol sorulani ne ya :D odul alamiomusumda ayip olmasin die vermisler bitane.. gecenin ezigimiyim lan ben :D

    YanıtlaSil
  3. Dedikodulardan başka bir kategori çıkartıcaktım ama bozulmanı istemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farketmez cikartsaydin :) merak ettim simdi :D

      Sil
    2. Yok bu kategori böyle daha özgün oldu boşver :P

      Sil
  4. Oscar'ına sağlık :)
    Valla bu yazının üstüne yazı yazanı döverim.
    Öperim göğüs kaslarından.

    YanıtlaSil
  5. Ben oscarlarımı sevmedim:( Yılın orospuluğunda pistisle yarışıcaam seneye:) Çok kasmışım kasmadığımı sandığım halde. O kadar ağır adam diilimdir yaw. İş yerinde bile en aykırı, en eğlenceli adamımdır. Ühüü:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılın orospusu kategorisinde Pistis'in dışında Patrick ve ben de varım. Ona göre ayağını denk al :P

      Gece boyu sevecen tavırlarıyla dikkat çektiğini yazıcaktım ama "Men at play" adamı o kadar çok sevecen olmamalı dedim yazmadım. Böyle daha karizmatik oldun :)

      Sil
    2. hımm men at play dedin içimin yağlarını erittin bak:) ayyh götüm kalktı lan:P walla uslu durdumsa ilk tanıdığım içindir sizleri.

      Sil
  6. Öte yandan yazın haaarika. Bu tarz bi şey yazıyordum da ilk tanıdığım insanlar alınır malınır dedim. Çoook beğendim, çok eğlendim.
    Not: Channing Tatum'dan vazgeç yoksa düelloya tutuşmak zorunda kalıcaaz:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Channing Tatum benim yıllardır aşkım, onu asla bırakamam, vazgeçemem. Hele Magic Mike filminde poposunu gördükten sonra olmaz :P

      Yazıyı beğenmene de sevindim doğrusu, çok saol :)

      Sil
    2. bana göğüs kasları ve suratı da yeter:) sen arkasında dur ben önünde dururum.

      Sil
  7. Adam aylardır bloga bir şey yazmayınca, durmuş durmuş bu yazıda patlamış hissi uyandırıyor okurken.. Eh göğüs kaslarına, parmak kaslarına ve beynine sağlık, çokça emek verildiği belli pek hoş olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylardır yazmıyor muyum? Ayıp be :) Beğendiysen ne ala :)

      Sil
  8. Şemsiyeyi aldığıma bin pişman oldum.Amazaon da yaşasam neler yapardım hiç bilmiyorum yani ama gene de teşekkür ederim.Aslında yazın için de an iyi yazı oscarı verilmeli zira mükemml olmuş :) Öptüm bay gömdüm say :) o zaman.Pantolunum için ise ayrı teşekkür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandolonun biraz daha dar olsaydı çıkarsana benim olsun diyecektim neredeyse :P

      Sil
  9. haha gecenin damadı seçilmişim. sanırım buna pistisin yorumu da sebep oldu.:D iyi ki bir izin isteyip gtalkta seni bıraktım, bir daha yapmamaya çalışacağım :D herkes göğüs kası demiş, merak uyandırdı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Randevu için gtalk ya da twitterdan ulaşabilirsin tatlım.

      Sil
  10. Şuana kadar okuduuum en eğlenceli yazıydı.But mersi.

    NoT: Çenemle sikerim hepnizi kızaaaaaaamm :)) Ahahaha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım :) Çenene kuvvet :P

      Sil
  11. Bravoooo!!! Vallahi harika olmuş yazı. Bir güzel de özetlrmiş geceyi. Geç kalsam da iyi ki gelmişim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki gelmişsin, ne de güzel gelmişsin. :) Teşekkür ederim.

      Sil
  12. buluşmayı anlatan en kurgusu sağlam yazı bu olmuş herhal. ben pek beğendim (essah)

    FOX'la giriş yaptım bir tertipli hale getirdim kendimi, Neil'la hoppidi kıvamına geçtim ABBA ile de son rövaşatamı çekip bitkin halde yatağıma uzandım.

    pek güzel olmuş ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amacıma ulaştıysam, sizleri eğlendirdiysem ne mutlu, teşekkürler :)

      Sil
  13. bıyıklarımı sigortalatıcam sonunda. nazara davet resmen :P jurinin kucağına oturmadan biyerlere gelmek çok zor bilirsiniz. seneye jüri koltuğunda oturmak istiyorum :D

    YanıtlaSil
  14. Irıspı yapmış yini yıpıcığını dedirten anlatım. Çok güzel olmuş :N

    YanıtlaSil
  15. Ve ve ve, yazı yazmayı düşünüyordum buluşma hakkında ama hep ertelememin sebebi kaldırımın da dediği gibi konuştuğum kişi 5i geçmediği için hep erteliyordum. Ama bu yazıyı okudum tamamen vazgeçtim. Çok güzel ve eğlenceli olmuş. :)

    Ödülüm içiiin çok çok teşekkürler. :D

    Tabiki çok eğlendim ve sizlerle buluştuğum için çok mutlu oldum. Açıkcası orada başka insanlar olsaydı ve ben sadece 5 kişiyle konuşsaydım canım sıkılırdı ama orada olan insanlar sıradan insanlar değillerdi. O kadar sıcaktınız ki... :) Her şey için bir daha teşekkür ederim herkese :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı beğenmene, buluşmadan mutlu ayrılmana sevindim :)

      Sil
  16. hangi ara buluşma organizasyonu yaptınız siz? ilk defa bu postta okudum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patrick'in yazısında toplandık hepimiz, Twitter'dan konuştuk ettik. Sen nasıl görmezsin :/

      Sil
  17. aaaaa ödül alamamışım :) hahahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılsaydın kesin alırdın, öyle diyorlar.

      Sil
    2. haberim olmadı, bi dahakine fırsat olursa canı gönülden :p

      Sil