Yürüdük!

Yalnızca yürümedik tabii, dans ettik, şarkı söyledik, bando çaldık, sloganlar eşliğinde pankart taşıdık. Her şey çok güzel, çok eğlenceliy...

Yalnızca yürümedik tabii, dans ettik, şarkı söyledik, bando çaldık, sloganlar eşliğinde pankart taşıdık. Her şey çok güzel, çok eğlenceliydi.

Son günlerde ev arkadaşlarımın başını iyice şişirmeye başlamış, eşcinsel destekçisi arkadaşlarımı mutlaka yürüyüşe gelmelerini söylemiştim. Hatta öyle bir durum olmuştu ki herkese söz verdiğimin farkında bile değildim. Ev arkadaşım "sen o gün kaça bölünmeyi planlıyorsun?" dediğinde jeton düşmüştü.

Çağıracaktım tabii herkesi. Kalabalık olmamız lazımdı, olabildiğince çok olmalıydık ki sesimizi daha çok duyuralım, artık devlet de bizi iplesin, önem versin. Nihayetinde insandık, onların çocuklarıydık.

Yürüyüş sadece bizleri kabul etmeleri için bir araç, burdayız bize alışın demek için, bizi kabullenmeleri için bir araç.

Bazıları "kendinizi normal görüyorsanız niye yürüyorsunuz o halde" diye soruyor. İçimden "eşşeğin zikinden dolayı" diyorum ama dışarı vurmuyorum tabii. Çünkü nefret söylemlerine maruz kalıyoruz, çünkü evlilik hakkımız yok, çünkü dışarda sevgilimizle el ele gezemiyoruz. Çok çünkü var. Çok fazla. Zamanla azalacak bunlar, inanıyorum. Biraz daha rahat olacağız ama hala daha zamanı var.

Tabii zamanı var derken bir şey yapmamak olmaz, işi şansa bırakamayız. Çalışmalı, çabalamalıyız. Hayatımızı da ve başkalarının hayatlarını da mahvetmeden yapmalıyız bunu. Kırmadan, incitmeden. Cahillik zor şey, anlatmak, öğretmek şart. Neyse.

Taksim Meydanı'nda 17:00 civarında başladı yürüyüş. Herkes çok mutlu, bir o kadar da heyecanlı idi. Herkes çok renkliydi. Yarısı erkek, yarısı kadın olan 2 farklı kişiden mi bahsedeyim yoksa 30 cm.'dan fazla tam topuğu olan bir başkasından mı bilmiyorum. Fotoğraflar her şeyi anlatacaktır zaten.


Tabii hiç bir haber kanalına misafir olamayışımız üzdü beni. Çok hem de. Orada 20.000 civarında insan toplanmış bir şeyler söylüyor ve sen hala siklemiyor musun haber kanalı? Kusura bakma ama yandaş medyacılığının en boktan halini sergiliyorsun şu an.

Saat 20:30 civarında biten yürüyüşe 20.000 civarında LGBTT bireyi ve destekçileri katıldı. Herkese binlerce teşekkür ediyorum böyle bir günde bizi yalnız bırakmadıkları için.

İyi ki varsınız eşcinsel dostları.

Benzer Yazılar

2 bıdı bıdı var.

  1. keşke katılabilseydim :/ sizin bizi temsil etmenize çok sevindim ama :)

    YanıtlaSil
  2. Bende haberlerde yer almak isterdim.. Geçtiğimiz senelerde daha az insan varken daha mı çok haber oluyorduk?
    Ya da bu sene neden hiç haberlere giremedik?
    Neden hiçbir kanalın canlı yayın aracı, hadi onu bırak bir muhabiri bir kameramanı yoktu?
    Neyse biz varız, gittikçe kalabalıklaşacağız...

    YanıtlaSil